søndag 26. desember 2010

Bestått!

Da er julekvelden over og gjestene dratt. Jeg har jo tidligere luftet noen bekymringer over å ha mange gjester til bords på selveste julaften da det stilles høye krav til maten og det er mange tradisjoner. Nå kan vi allikevel si at vi bestod testen for tilbakemeldingene har vært utelukkende gode og vi hadde en veldig hyggelig feiring.


Vel, gode tilbakemeldinger når det gjelder maten iallefall.....en av gjestene kjørte ut nede i veien vår kl 17.30 julaften og måtte forlate julemiddagen underveis da NAF kom og dro bilen opp igjen. Samme gjest gikk noe senere på kvelden rett i dørkarmen mellom hagestuen og kjøkkenet og deretter rett i gulvet. Hodevondt resten av kvelden og påfølgende juledag gjorde hans julefeiring kraftig redusert. Det må legges til at han ikke er førstemann som har feilberegnet høyden på denne døren som i tidligere tider var inn til grovkjøkkenet og kun for arbeidsfolket. Min bror var sykmeldt med kraftig hjernerystelse i ETT ÅR etter et ublidt møte med samme dørkarm i fjor. Nå håper vi det ikke ble hjernerystelse denne gangen og  at gjesten ikke ble helt skremt og kommer tilbake en annen gang.



For de andre, litt mer heldige gjestene, var det rakfisk til forrett, tradisjonell julemiddag med ribbe, julepølse, innmatspølse og hjemlagede kjøtt-/medisterkaker. Bonden på Kaulum la sin ære i sprø svor og ble rost opp i skyene over et vellykket resultat.

Å pynte til jul i storstua på Kaulum er en fryd! Det er eneste rommet som er originalt fra huset ble bygget og brukes kun i julen og ved andre store selskaper og anledninger. Bordpynten er en blanding av gammelt og nytt og med de femarmede lysestakene blir det en fin og høytidelig stemning.

Kvelden ble avsluttet med å tenne lysene på juletreet. Levende lys på treet er utrolig flott og er en tradisjon som er ny for meg, men som absolutt vil bli videreført. Vi gleder oss over julepyntet og ryddig hus, en vellykket og koselig julefeiring og gode dager i vente.


Fortsatt fredelig jul ønskes alle fra oss på Kaulum gård, spesielt til den uheldige gjesten!

2 kommentarer:

Helene sa...

Gratulerer med vel overstått, og takk for hyggelig kommentar inne hos meg :o) Fortsatt god jul til dere!

Skal nyttårsfeiringen også foregå på gården? Her blir vi hjemme med gode venner og små barn - stille og rolig.

Håper forresten gjesten deres klarte seg bra.

Frua på Kaulum sa...

Nyttårsaften ble feiret rolig her hjemme med bare oss to. Etter en sosial romjul var det egentlig veldig godt å ha tid til hverandre og slappe helt av.