tirsdag 21. desember 2010

Julestress og julefred

I skrivende stund er jeg usikker på om det er julestress eller julefred jeg observerer blant gårdens beboere. Det meste går rolig for seg og selv om det er få dager igjen til jul og mye igjen å gjøre så kan her høres julemusikk, det er kaffe på kanna, litt tjulekaker på bordet og ellers glede over at lysene er på treet ute i hagen. En liten gjennomgang viser at mye er gjort og mye må gjøres....


Først en liste over alt som ikke er gjort:
  1. Husvask av Kaulums 500 kvadratmeter
  2. Handling av all mat til juaften og påfølgende julefrokost
  3. Baking av syv slag......mangler fremdeles tre om akkurat det målet er viktig
  4. Pynting av hus (og uthus?)
  5. Utsendelse av julekort til alle på listen
Ok. En liste på fem punkter er kanskje ikke så ille. Men realiteten er at punkt nr. 1tar en uke i seg selv så der må vi nok lempe på kravene. Og maten må vi få handlet i løpet av de nærmeste dagene. Pynting er i og for seg greit at mangler, lille julaften er en fin dag til det.


Så har vi listen over det som er gjort:
  1. Pusse sølv (noe som var relativt fort gjort da vi ikke har så mye sølv...)
  2. Julerent i hønsehuset (se bilder av lykkelige høner og finfine egg)
  3. Svibler, amaryllis, røde tulipaner og juleglede i alle bruksrom
  4. Julebakst - som sagt er fire slag på plass i boksene
  5. Juletre ble hogget på Mølstad gård i helgen
  6. Noen julekort er skrevet og sendt
  7. Julegavene er ferdig handlet og pakket

Denne listen er faktisk lenger en den andre så da velger jeg å fokusere på det og tro at det blir jul i år også! Hyggelige gjester, kaldt og snøfylt ute, varme i peisen og stearinlys burde gjøre julestemningen komplett og så får det heller være litt støv i noen kroker. Hønene har det i det minste rent og pent og selv om de ikke vil gå ut i 12 minusgrader og rulle seg i halmen så setter småfuglene i det minste pris på at hønsegården måkes og at det fylles på med havre.

1 kommentar:

Marie Bjerkestrand sa...

Veldig fin, vinterlig forandring du har gjort på bloggen! Og selvsagt blir det jul med støv i krokene! Det viktigste er å være sammen :) God jul til Kaulum!