søndag 7. november 2010

....og så kom egget!

Den store diskusjonen om hvem som kom først av høna og egget er irrelevant her på Kaulum gård.


Det har aldri vært noen tvil om at det var de 10 hønene med Hanepane i spissen som inntok gården først, nærmere bestemt andre uken i juli. Og like sikkert er det at i går ble det først egget lagt. Bonden på Kaulum og jeg er rett og slett stolte av den lille flokken vår som nå ignorerer hønsegården og flakser over gjerdet og ut med det samme luken åpnes om morgenen. De tripper rundt på tunet, jager småfugler som prøver seg på maten deres og koser seg i novembersola på låvebrua. Ganske idyllisk!


Kun ett egg i kurven ser litt stusselig ut, men om noen uker regner jeg med at det blir flere egg hver eneste dag og at eggekurven kan regnes som et godt kjøp.


Egget ble i dag søndagsfrokost for fruen og med tre små, gule plommer skilte det seg ut fra de andre eggene i pannen som (selv om de var økologiske) hadde en langt lysere farge. En riktig så god start på søndagen var det!



3 kommentarer:

Marie sa...

Hei!

Skikkelig fin blogg du har! Har fulgt med på den siden din mor og far var i Molde og besøkte min mor og far. Ble da tipset om den!

Kjempe flott gård dere har! Artig å følge med på livet på landet!

Spennede at hønene endelig har begynt å legge egg. Det er noe eget med så ferske produkter. Selv bruker vi ofte å kjøpe egg rett fra gard av en slektning som driver egglevering i stor skala. De eggene som ikke kan leveres, selges til slekt og venner for en billig penge, og de eggene er kjempe store og veldig gode:)

Klem fra Marie i Molde

Frua på Kaulum sa...

Takk for hyggelig kommentar Marie! Artig å se at folk leser bloggen og inspirerende å få tilbakemeldinger!

Nå hørte jeg akkurat voldsomt til vervpeklukking ute så da håper jeg på et egg til i løpet av dagen :-) Vi håper jo at det etterhvert vil bli så vi kan selge litt til venner og familie her også. Er begrenset hvor mye egg to personer klarer å forbruke ;-)

Ha en fin dag!

Marie Bjerkestrand sa...

Hur søtt egg som helst :) Haha, det perfekte egg for meg siden lykketallet er tre!