mandag 21. juni 2010

Sommer i hagen

Det er på tide med en liten oppdatering av livet på landet. Nå har sommerroen senket seg over Kaulum gård og alle som bor og ferierer her. Det er lange, lyse dager som gir påfyll av energi og et yrende liv i hagen. Det observeres til og med en rev i ny og ne, et veldig koselig syn. Undertegnede kom akkurat hjem fra Stockholm hvor det kongelige bryllupet ble fulgt på nært hold. Både en og to kongelige ble obeservert, beundret og fotografert og det ble selvsagt tid til å tusle i butikker også. For ei jente fra landet er det alltid stas og komme til en storby og det var ikke grenser for hva som ble med hjem. I dag har noen av tingene bidratt til at middagen ble en veldig koselig stund i solen.


Duken er fra Indiska, en perfekt sommerduk med sommerfulger, blå fugler og markjordbær som bidrar til at følelsen av sommer og ro siger på. Etter middagen tokbonden på Kaulum seg en middagshvil og hva er vel bedre enn mango og jordbærte drukket av en kopp i samme sommerserie fra Indiska? Frua på Kaulum klager iallefall ikke der hun sitter og nyter at hun faktisk bor på dette fantastiske stedet og at dette bare er den første av mange somre. 


Siden jeg har tilbragt noen dager i nabolandet og før det jobbet mye har min del av hagen (dvs. det meste med untak av plenen) blitt forsømt. Men i dag har druetreet fått plass i krukke, bjørnebærbusken fått sin plassering i sol/halvskygge og gullbusken funnet sitt sitt sted som er både lunt og solrikt. Bonden og jeg har gått noen runder før vi fant de endelige plasseringene, men nå er de i jorda og godt er det. I tillegg har kjempevalmuene (de heter sikkert ikke det, men er veldig store) startet blomstringene og de er så fasinerende at det kvalifiserer for et eget blogginnlegg senere i uken. Vasene under er kjøpt på Skafferiet på Hovinsholm, en nydelig butikk og kafe på Helgøya. En tur dit anbefales på det sterkeste!



Oliver har blitt en stor gutt og har sommerbesøk av Birk som skal feriere på Kaulum gård i to uker. De leker og leker og blir tidvis ganske utslitte i varmen da ingen av dem har spesielt god kondisjon. Uansett så er de sjarmerende og bidrar til liv og røre.

Oliver, Birk og frua sjøl ønsker alle en fin kveld og minner om at dette er årets lyseste uke! Nyt den!

2 kommentarer:

Hegemor sa...

Å - jeg vil også ha sommerduk og servise fra Indiska! Så fint! Og du
må ta meg med til Skafferiet snarest :-)

Frua på Kaulum sa...

Skafferiet tenker jeg vi legger inn neste uke allerede :) Og du skal i det minste bli servert te av Indiska-koppene på Indiska-duken! Men da får ikke punktum drikke blåbærsmoothie i nærheten ;)